Agenterna från MRO

Alla kan inte vara hjältar, och speciellt inte agenterna i Monarken och Rikets Ord.

Där hamnar alla som ingen annan vill ha – antingen för att de är för korkade eller för farliga – och det är i denna brokiga skara som Gåva finner sig. Hon är MRO:s senaste medlem, tvångsrekryterad för sina språkkunskaper … i alla fall på pappret.

Rikets drottning ligger för döden och MRO får i uppdrag att färdas till grannlandet för att hämta en druid som sägs kunna bota henne.

Detta är Gåvas och de andra agenternas sista hopp för att rädda sitt skamfilade rykte.

Den oärliga början är den första boken i serien om Agenterna från MRO.

Författare: Jonas Larsson Olanders
ISBN: 978-91-984582-9-9
Utgiven: Mars 2020
Första upplagan

Ryktet om en stadskupp gör att agenterna får i uppdrag att undersöka friherren Tsengyre.

På friherrens gods ska en pampig bal hållas och Gåva, giftexperten Adnezza, mördaren Tyro och häxjägaren Vild infiltrerar balen som gäster, men tvingas även undersöka den mystiska Röda Trädgården.

Den stulna vändpunkten är den andra boken i serien om Agenterna från MRO.

 

Författare: Jonas Larsson Olanders
ISBN: 978-91-985914-0-8
Utgiven: Mars 2020
Första upplagan

 

Gåva börjar bli allt mer bekväm i rollen som hemlig agent i MRO. Hon har nyligen blivit befordrad till gruppledare och ska nu för första gången ansvara för ett eget uppdrag.

När hon omfamnade det här livet var hon på det klara med vad hon gav sig in på. Hon förstod att hon skulle få mäktiga fiender och att det förflutna skulle hinna ifatt. Men när Gåva mot sin vilja finner sig tillbaka i sin hemby kunde hon inte föreställa sig att det skulle så fort.

Här är allt mycket mindre, och ingen bryr sig om regenters storpolitik – alla vill dig lika illa. Gåva får chansen att lägga lögnerna och knivarna på hyllan, men har man väl smakat blod behöver man inte vänta tills konflikten letar sig fram till din dörr – du kommer vara den som letar.

Det växande motståndet är den tredje boken i serien om Agenterna från MRO.

Författare: Jonas Larsson Olanders
ISBN: 978-91-985914-3-9
Utgiven: December 2020
Första upplagan