Anna Blixt

Anna Blixt (född Svensson) debuterade redan under gymnasietiden på 90-talet med mindre publiceringar av dikter och vinster i nationella novelltävlingar. Att skriva fantasy har funnits i hennes liv ända sedan hon läste Tolkien på mellanstadiet. Det var en särskild fascination vid kartan som startade det egna skrivandet. Efter att ha läst färdigt Ringen så ritade hon sin egen karta och medan den växte fram och platserna fick namn så började små historier dyka upp, som sedan skrevs ner för hand i stora blåa anteckningsböcker.

Första romanen Fredens pris skrevs i Linköping under högskoletiden och smygdebuterade som e-bok och print-on-demand 2009 under pseudonymen Högberg. Det var ett viktigt steg i att förverkliga en livslång dröm, lägga den första boken bakom sig och äntligen kunna kalla den för färdig.

Anna bor i Norrköping med sin man och tre katter, men arbetar i Finspång som projektledare inom montaget av gasturbiner. Hon beskriver det som en udda miljö, som ett mekka för den som älskar steampunk, att komma till jobbet på morgonen och säga hej till de ofärdiga monstren till gas- och ångturbiner som står på fabriksgolvet. Än så länge har det inte blivit någon roman inom steampunk-genren, men det är bara en tidsfråga.

Att blanda genrer och tänja på gränserna ligger henne varmt om hjärtat. Det är genreöverskridande verk som tilltalar henne mest, helst där fantasy möter science fiction.

Hemsida: Vangrind

4 reaktioner till “Anna Blixt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s