Rämnfödd

Författare: Anna Blixt

ramnfodd_framMitt i Fyrö rike ligger Baneskog. Bakom en mur av spökträd och en häck av törne håller Väktarbjörnen sitt hov av småtroll, irrbloss och svartfolk. För att säkra ett förbund mot det växande hotet från skogen trolovas hertigdottern Taia till rikets konung.

Hon kommer till den vita staden i en orolig tid när krig härjar i omvärlden, men tillsammans med konungen och hans drakar ska hon ta tillbaka skogen och driva bort dess illasinnade invånare.

Taia har dock en hemlighet. Mörkret känner hennes namn och genom hennes kluvna arv finner häxfolket ett sätt att tala till henne. Hon leds in på slingrande vägar genom mörka sagor, där hon börjar upptäcka skogens hemligheter. Hon ställs snart inför ett val mellan två världar och en strid som kommer att avgöra rikets öde.

Mörkrets väktare del 2

Finns att köpa här: WebshopAdlibris, Bokus, Bokia och Bokextra.

ISBN: 978-91-980313-3-1

Utgiven 2013. Första upplagan.

Omslagsdesign: Maria Helena Stanke – Silverserpent

Röster om boken:

”Vi lider med skogen när Ljuset bränner den för att jaga bort spökträden från sina öar, för att inte Mörkret ska få fäste på Fyrö. Vi får också lära känna Ljuset, och blir osäkra på vår lojalitet till Mörkret. Vi lider också med Taia, som måste välja, som måste göra det rätta, och som måste lista ut vad det rätta är. Och hon är inte ensam. Varenda karaktär i boken måste göra ett val. Inget av dem är lättvindigt. Det är så där bra igen, som Fredens pris var. Berättelsen håller inte riktigt ihop lika väl som i Fredens pris, men kampen är desto angelägnare och magin är central, vilket jag älskar. Vi möter drakar, vi möter enhörningar, andar, spökträd och olika knytt. Det är precis så där underbart som det ska vara med fantasy.” Feuerzeug

”Rämnfödd är en fristående uppföljare till Fredens pris. Anna Blixt är en mycket skicklig skribent – Rämnfödd är till en början riktigt välskriven och man dras snabbt med i ett engagemang för Taia. Handlingen är genomtänkt, likaså alla karaktärer. Historien känns spännande och engagerande. Tyvärr blir det lite rörigt mot slutet och historien stannar liksom av i Taias upprepande kamp både i världen och inom henne själv. Men detta är en klart läsvärd och mycket välskriven fantasyroman.” Spektakulärt

12 reaktioner till “Rämnfödd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s