Författare

Elin Holmerin

Elin är uppvuxen i Södertälje, men bor numera i Katrineholm med sin man och två söner. I tonåren var hon övertygad om att hon skulle bli fotograf, men efter gymnasie- och folkhögskola i estetikens tecken, bestämde hon sig för att testa läraryrket. Nu arbetar hon på en 7-9-skola i mellansverige och undervisar i engelska och svenska.

Det är myter, folktro och underliga varelser som står Elin närmast om hjärtat och hon tycker om att sätta in ovanliga element i vardagliga miljöer. Att blanda och mixa genrer är något hon vurmar för. Målet med hennes skrivande är att skapa berättelser som hon tycker saknas på den svenska marknaden.

Böcker

 

Stefan Hagel

Efter att ha fått sin första novell, Huvudjägarnas strejk, publicerad i antologin Lågor 2011, tarStefan Hagel, före 39 års ålder, klivet ut i romanens magiska värld. I och med Fred så gyllene, den första delen av fantasyserien En saga om sorg, gör han hösten 2012 sin skönlitterära romandebut.

Till vardags arbetar han på en tidning i Trollhättan och som journalist under många års tid har han skrivit notiser, artiklar, porträtt och reportage. De har handlat om allt från avvisningshotade familjemedlemmar, sport, företag och auktioner till skådespelare och musiker, politik och politiker och folks vardag i gemen – och även den fantastiska genren fantasy.

Drömmen om att en sällsam dag skriva en berättelse i fantastikens tecken hade legat i mångårig slummer, men återuppväcktes när han kom hem med tio tusen intryck från ett fältarbete i Shanghai, Kina. Med magisteruppsatsen i socialantropologin färdigskriven hade han med ens tid över att fundera på annat.

Med den utgångspunkten lovade han sig själv tre saker: att börja träna (igen); att läsa fantasy (igen); och att skriva en fantasynovell. Tack och lov uppfyllde han samtliga löften inom en anständig tidsrymd – och mer än så.

För novellen blev snart en tanke om en fristående roman, som kom att expandera till en hel serie. Eller som mästaren själv, J R R Tolkien, en gång sade: ”This tale grew in the telling.”

Blogg: Verkligen Stefan

Böcker

Anna Blixt

Anna är hemmahörande i Norrköping tillsammans med maken och två katter, men ursprungligen från Vänersborg. Först publicerad i magazinet WildGuess med dikten Sweetest Song. Hon har sedan dess till exempel medverkat i tre av Catahyas novellantologier och skrivit på sin fantasyserie Mörkrets väktare, där Fredens pris är den första delen. Anna har studerat japanska och kinesiska (mandarin), har varit aktiv i Piratpartiet och spelar en hel del dataspel.

Hemsida: Vangrind

2 thoughts on “Författare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s