Marija Fischer Odén

dsc_0663-01.jpegMarija Fischer Odén föddes 1972 i Lund, började skolan i Kramfors och växte upp i Sorunda söder om Stockholm. I åttaårsåldern upptäckte hon den fornnordiska mytologin och några år senare den grekiska. Som prästbarn hade hon redan bibelberättelserna med sig, och med en vildvuxen fantasi var det logiskt att i de tidiga tonåren fastna för fantasy. Någonstans på vinden finns en pärm från 1980-talet med oavslutade fantasyberättelser skrivna på skrivmaskin. 

När Marija och hennes man 1999 tog över en släktgård i norra Hälsingland kittlade tanken på vad som skulle kunna dölja sig i de ändlösa skogarna. Det fick henne att börja skriva en historia som utspelade sig i Hälsingland under järnåldern. Början av den berättelsen (Tvåhjärtat) är första delen i en planerad fantasytrilogi. 

Marija har arbetat som journalist och kommunikatör men är nu lärare på en folkhögskola i Södertälje. Förutom att läsa och skriva älskar hon att spela musik och träna kampsport – gärna ju-jutsu som hon har svart bälte i. Hon bor i Salem, har ett hjärta för mat, höns och odling och har ännu inte hittat en lakritssort som varit för salt.