Incidenten i Böhmen

 

böhmen test 5”Ni har således lyckats tappa bort en hel delegation med jesuiter, någonstans i Böhmen. Och nu vill ni att jag letar rätt på dem. Är det en korrekt sammanfattning?”

Året är 1613. En beskickning har försvunnit någonstans i Böhmen och Vatikanen skickar agenten Maximilian för att utreda vad som hänt. Något är i görningen. Något som är utöver det vanliga. Här utspelar sig en kamp om makt, för att ta sig fram och framförallt för att överleva.

Incidenten i Böhmen är Linköpingsförfattaren Thomas Årnfelts debutroman. I den blandas historia med vidskepelse och ockultism på ett sätt som passar den tidigmoderna världen före upplysningen. Historiska personer finns med i periferin, men huvudpersonerna är fiktiva i denna skildring som för tankarna till föregångare som Shelley och Stoker.

Författare: Thomas Årnfelt
ISBN: 978-91-981387-9-5
Upplaga: 1
Sidantal: 245
Utgiven 2015

 

Röster om boken:

”Magdalen, hennes tjänare Else och Bertuccio är alla välskrivna karaktärer som jag skulle vilja se mer av och veta mer om. Miljön föll mig i smaken direkt, och när det blandas in ockultism och vidskepligt tänk så är jag ofta hemma. Mellan vissa av kapitlen får vi också ta del av en persons anteckningar, vilket bara stärker bilden av den ockulta miljö som författaren strävar efter att förmedla. Jag har väldigt lätt att föreställa mig hur det ser ut i boken. ” Nekroplasma

”Det är en lättillgänglig och underhållande story om ockulta experiment och sökandet efter kunskaper om människan i en ny tid. Maximillian möter motstånd från såväl präst och grevar som från bönderna när han försöker ta reda på vad som ligger bakom händelserna. Dunkla avsikter och dekadens blandas med död och ytterligare oförklarliga händelser som sätter stämningen i romanen.” Henrik Elstad, Litteraturmagazinet.

”Det här var en lättläst och spännande historia! Efter att jag började tog det bara några timmar innan boken var utläst. Det var omöjligt att lägga undan den en längre tid och det tack vare hur författaren bygger upp ett driv och skapar en nyfikenhet i mig som läsare. Jag måste få veta hur det ligger till.” Vargnatts bokhylla

”Början av boken kändes väldigt seg, men så fort jag kommit lite längre så blev berättelsen så intressant att jag helt enkelt inte kunde sluta….jag måste ju ta reda på vem det är som skriver lite här och där i boken om experiment och patienter. Och de inslagen gjorde att jag satt och försökte gissa vem det var resten av boken igenom.” Boklysten