Incidenten i Böhmen

 

böhmen test 5”Ni har således lyckats tappa bort en hel delegation med jesuiter, någonstans i Böhmen. Och nu vill ni att jag letar rätt på dem. Är det en korrekt sammanfattning?”

Året är 1613. En beskickning har försvunnit någonstans i Böhmen och Vatikanen skickar agenten Maximilian för att utreda vad som hänt. Något är i görningen. Något som är utöver det vanliga. Här utspelar sig en kamp om makt, för att ta sig fram och framförallt för att överleva.

Incidenten i Böhmen är Linköpingsförfattaren Thomas Årnfelts debutroman. I den blandas historia med vidskepelse och ockultism på ett sätt som passar den tidigmoderna världen före upplysningen. Historiska personer finns med i periferin, men huvudpersonerna är fiktiva i denna skildring som för tankarna till föregångare som Shelley och Stoker.

Författare: Thomas Årnfelt
ISBN: 978-91-981387-9-5
Upplaga: 1
Sidantal: 245
Utgiven 2015

 

Röster om boken:

”Början av boken kändes väldigt seg, men så fort jag kommit lite längre så blev berättelsen så intressant att jag helt enkelt inte kunde sluta….jag måste ju ta reda på vem det är som skriver lite här och där i boken om experiment och patienter. Och de inslagen gjorde att jag satt och försökte gissa vem det var resten av boken igenom.” Boklysten