Fred så gyllene


”I en klänning av sommar och lavendel stod flickan där,
elak och hånande, med den svarta nådens vind i sina vingar.”

I kungariket Semarien råder fred sedan sex gyllene decennier. Ätten Teraphen regerar från falktronen i huvudstaden Galenda. På ytan verkar allt lugnt, men under den hotar en tid där fel gränser korsas.

Någonting går sönder och hemligheter kommer i dagern. Tennara fasar för blomfesten medan kung Sanedars mor sanndrömmer. Moder superian Célenne ser kristallskärvorna. Vargbrodern Renlon är på jakt och kapten Geral leder utredningen av ett mord.  Antalet sprickor i den perfekta fasaden växer och allt riskerar att rämna. Kommer den teraphenska freden att hålla?

I en värld full av oförutsedda ögonblick, osannolika väsen och ofattbar grymhet kan minsta beslut, minsta feltolkning, få oanade konsekvenser.

Här inleds den första delen av den episka fantasyserien En saga om sorg, skriven av Stefan Hagel. Författaren, född och uppvuxen i Grundsund på Skaftö och boende i Uddevalla, är utbildad socialantropolog och arbetar till vardags som journalist. Skrivandet har legat honom varmt om hjärtat ända sedan han var liten, läsandet av god litteratur likaså. Fred så gyllene är hans debutroman.

Omslagsdesign: Maria Helena Stanke – Silverserpent.net.

Sidantal: 602

Finns att köpa här, på adlibris, bokus och bokia.

Köp som E-bok

ISBN: 978-91-980313-2-4

Utgiven år 2012

Andra upplagan, tryckt 2013