Huvudet snurrar

Bokmässan innebär tusen och ett intryck som surrar omkring i hjärnan länge efteråt. Jag har träffat underbara människor som jag förut bara känt till via nätet. Stefan Hagel är ett exempel, vars manus jag gluttade på för första gången förra hösten och nu finns det i bokform. Jag träffade Joanna Björkqvist och Kristina Svensson, ett par av initiativtagarna till uppstarten av föreningen Egenutgivarna, som jag är glad att jag är medlem i. Skönare gäng får man leta efter. I det gänget finns t ex Eva Holmquist som har skrivit Kedjor känns bara när du rör dig, som kommer att finnas med på Undrentides bord på Kontrast2012 nästa helg, liksom Lisa Rodebrands Revolt och Peter Öbergs Science Fiction så in i Norden.

I dag på förmiddag fick jag äran att hålla ett litet föredrag i Egenutgivarnas monter. Jag pratade om rottexter, om att placera fantasy-element i historiska romaner och att hitta inspiration i andra kulturer och länder. Många stannade till och lyssnade och snart var det en liten publik på femton-tjugo personer som stod där. Kul! Ett par stannade även kvar efteråt och ställde frågor om research. Jag var också med i två paneldebatter. En om egenutgivning och en om e-böcker. Det är alltid nervöst innan, men som tur är slår lärargenerna till och jag tjabbar på som en prälle i predikan. Alltid kul att låta käften glappa.

Som tur var hade jag maken med mig i bilen hem (han tog tåget ner till gbg i fredags) så han fick köra längsta sträckan. Själv somnade jag till en stund och vaknade upp vid Vätterns strand. Fantastisk utsikt där. Bilden ovan är dock från Norrköping. Inte långt kvar hem därifrån.

 

4 reaktioner till “Huvudet snurrar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s