Rämnfödd sprider sig över Sverige

I dagarna fick jag ett mail från Statens kulturråd om att Rämnfödd har fått statligt bidrag, sk distributionsstöd. Detta betyder mycket för förlaget, författaren och boken. För att inte tala om läsarna, då boken kommer att finnas på 287 bibliotek runt om i landet.

Vad är det som betyder så mycket, kan man ju undra? För det första är det en hård jury (min gamla författaridol Ulf Stark är en av dem) som bedömer ansökningarna och böckerna som kommer in, och jag tog en riktig chansning när jag ansökte. Det är ett kvitto på att förlaget och författaren håller en hög kvalité. Genrelitteratur bedöms bland annat efter dessa kriterier: ”vid bedömningen av utpräglad genrelitteratur som t ex deckare eller fantasy krävs att de tänjer genrens gränser och tillför något nytt av språklig, tematisk eller gestaltningsmässig art.”

För det andra är det många förlag som söker och det är få som får bidrag. Så även om man har en riktigt bra bok så kan det vara på håret då det kanske finns tjugo till på samma nivå. Jag är riktigt, riktigt glad att de valde ut Rämnfödd som ju är verkligen nyskapande fantasy.

2 reaktioner till “Rämnfödd sprider sig över Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s