En riktig ordsmed!

John Andersson på Megazine har recenserat Varia av Charlotta Jonasson: ”Varia känns som en värld som bär på många historier och ärr som format den, det är stora kontraster mellan hög och lågteknologi och miljöbeskrivningarna är jättemysiga. Jag känner att jag fokuserar mer när just beskrivningar från hur det var förr eller hur saker är uppbyggda kommer på tal, och språket som Jonasson använder är så oerhört vackert. En riktigt ordsmed! Hoppas hon skriver mer berättelser ur denna världen! Det är också väldigt intressant hur Jonasson leker med kön i boken, då några av personerna vi möter beskrivs som antingen könlösa eller så skrivs dom som ”hon/han” i boken. Jag gillar det jättemycket! En annan väldigt bra grej hon gör är att det finns en ”Dramatis personae” samt en ordlsta. Kalla mig lättsåld, men jag gillar när det finns förklaringar på saker och ting!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s