Swedish Zombie har läst Fredens pris

På bloggen Swedish zombie kan man nu läsa en recension av Anna Blixts Fredens pris, första delen i serien om Mörkrets väktare. Bland annat skriver Jonny:

”Idén är att vända på de invanda begreppen och den här gången istället berätta inifrån den mörka sidan. Det är väldigt lyckat på det sättet att Blixt skickligt illustrerar hur människor fungerar. Fördomar och rädslor får inte sällan förödande konsekvenser. ”Mörkret” står här inte för ondska i sig, utan som ”Ljusets” antipod. Två krafter som tycks dömda att motverka varandra istället för att komplettera. Det går att dra många paralleller till vår egen värld. Det här är fantasy för vuxna, en arg fantasy av kött och blod, som får mig att tänka på till exempel romernas situation genom tiderna och alla otaliga fall av etnisk rensning i världshistorien. Minoras vrede är bitvis destruktiv men fullt förståelig. Del två i serien heter ”Rämnfödd” och känns som högst nödvändig läsning.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s