Avslag

Så du vill bli författare?

I ett tidigare inlägg beskrev jag hur jag själv totalkrossades av en okonstruktiv människa. Det är inte lätt att inse, men jag måste förstå att en del av krossningen stod jag själv för. Jag tillät mig krossas helt enkelt. Det är svårt att inte ta kritik eller avslag personligt.

I den här artikeln tar Julie Schweitert upp tre saker som man kan tänka på när man får ett avslag från ett förlag eller förkrossande kritik från en testläsare:

1. Att inte ta det personligt.
Lätt att säga, svårt att göra.

2. Att se det som konstruktiv kritik.
Okej, det var inte bra nog – hur gör jag det bättre?

3. Att alla lektörer och redaktörer har olika smak.
Det en älskar, hatar någon annan. 

Jag tycker råden är bra, även om tvåan kanske är svårast att ta till sig. Jag måste åtminstone låta det gå lite tid, låta mig sörja och vara bitter en stund innan jag kan se på mitt bokmanus med nya ögon. Men eftersom jag vet att jag fungerar så, har jag ingen panik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s