När mystiken aldrig lättar

Funderar på att skriva en mystisk berättelse. Det finns för få historier med mystik, tycker jag. Det som vanligtvis brukar förstöra en mystisk berättelse, och ibland skräckberättelser, är när man som läsare får veta vad det var som var så mystiskt, eller vem mördaren/monstret/demonen etc är som slaktar folk, eller som smyger omkring och skrämmer skiten ur dem.

Frågan är ju då: skulle man känna sig lurad som läsare om det mystiska aldrig avslöjas? Om det bara finns där, skrämmer lite, skapar lite kuslighet och lite nyfikenhet för att sedan glida vidare och försvinna. Inga svar ges. Teorier, på sin höjd, men inga klara svar. Skulle det funka?

2 reaktioner till “När mystiken aldrig lättar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s