Trägen vinner

Det är minsann inte lätt att driva förlag eller att sälja böcker. Att synas i bokdjungel kräver ihärdighet och faktiskt lite fräckhet. Jag är inte speciellt fräck, men jag är jävligt ihärdig. Det spelar ingen roll om det tar år, det här lilla förlaget ska överleva och göra sig ett namn.

Jag tror inte att Undrentide någonsin kommer att konkurrera med de stora, men nog sjutton ska vi konkurrera med de små.

Jag är övertygad om att trägen vinner. Det kanske tar ett par år att etablera sig, men då får det vara så. Jag ska vara med på de stora kommande eventen, som t ex Kontrast2012 och är i full gång att läsa manus som kan passa Undrentides profil. Jag är också i gång med att göra planscher och annat marknadsföringsmaterial. Detta är askul!

En otrolig viktig sak för mig är kvalité, originalitet och estetik. Förutom bra och udda böcker vill jag också att förlaget ska ha snygga böcker. Jag lägger ner väldigt mycket tid på layout, både inuti boken och på utsidan av boken. Det stör mig något otroligt när jag upptäcker att något litet korrekturfel har smitit igenom. Det spelar ingen roll hur många gånger pappa Grafiker säger till mig att en bok ”får” innehålla fem fel, eller ett fel per femtio sidor. Det stör mig ändå. Han dubbelkollar dessutom all layout. 45 års erfarenhet som stöd är inte helt fel 🙂

En reaktion till “Trägen vinner

  1. Helt rätt att hålla på kvaliteten! Är man ett litet förlag så kan man inte hålla på som de stora, som ibland släpper igenom all möjlig skit (både vad gäller innehållsmässig kvalitet och vad gäller språklig). Bland det sämsta jag har läst språkmässigt någonsin är nog möjligen Wahlströms översättning av Game of Thrones. Såååå mycket stav- och språkfel att jag aldrig har sett något liknande. En 15-åring hade kunnat korra bättre än så.

    Kör på och ta vara på flytet du får i början när förlaget är en nyhet. =) Tror att detta kan komma långt om man håller farten uppe. Och hör gärna av dig om du behöver ett öga till på någonting. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s