Att avvika från normen

Via Johan Lindbäck fick jag nys på den här boken Prinsessan Kristalla. Prinsessan får till slut sin prinsessa i en klassisk saga. Häftigt med barnböcker som vågar stå ut lite – vrida och vända på könsroller, sexualitet och ”klassiska moment” i sagorna. För visst är det så att den stora starka mannen fortfarande ska beskydda kvinnan, även i moderna produktioner (och även om mannen är åtta år och kvinnan är vuxen).

I mina böcker må drakarnas hierarki inte vara på något sätt jämställd, men jag finner den ändå intressant ur normperspektiv. Nåja, ni har inte fått se så mycket av den – men läser ni inledningen till Niva, så får ni en glimt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s