Uppmärksamhet

En liten tidningsartikel blev det också. Synd att inte hela artikel ligger på nätet, bara en snutt. Men här har ni hela texten:

KATRINEHOLM Inspirationen hittar hon bland annat i sin farmors livshistoria, nedtecknad i ett häfte. Nu kommer katrineholmaren Elin Holmerins andra bok De två odjuren.I februari i fjol debuterade hon med romanen Eldfloder. Nu är det dags för bok nummer två. Hon kallar den för en historisk roman med fantasyinslag.
– När jag släppte min första bok låg den här redan färdig. Därefter har jag förbättrat den och skrivit om, säger Elin Holmerin.
I lördags firade hon releasen med boksignering på Bokia. De två odjuren är en fristående bok men en av personerna som fanns med i den första boken finns även med i den andra, nämligen Edwin. Boken utspelar sig i Sverige under 1930-talet där Edwin kämpar mot sitt inre. Han slits mellan människolivet och drakblodets vilja. Liksom mellan två kvinnor.
De flesta fantasyböcker vänder sig till ungdomar i dag men Elin Holmerin föredrar att vända sig till vuxna. Därför har hon satt 15+ på sina böcker.

– De innehåller många vuxna komplicerade relationer som en kille på 13 kanske inte tycker är så roligt att läsa om, skrattar hon.

– Om den första boken innehöll ett familjedrama så handlar den här boken mer om en inre kamp, att ha gått vidare men samtidigt brottas med sitt förflutna. Elin Holmerin ger ut sina böcker på eget förlag. I dag läser hon också flera manus, från andra författare, och hoppas hitta fler spännande böcker att ge ut i samma genre.
Bäckerna säljs på en rad internetsajter, liksom av Elin själv förstås.
– Det har gått ganska bra. Jag var på en fantasydag i Uppsala för en tid sedan, där medverkade jag i en paneldebatt och så sålde jag böcker. Idag har jag sålt lite böcker. Och så droppar det in beställningar då och då.
– Om man letar efter något annorlunda så tycker jag att man ska läsa den här boken. Här får man mycket av det man får i andra böcker, med intriger, sex, relationer och så vidare, men här får man samtidigt en historielektion.
Elin Holmerins farmor har skrivit ner sitt livs historia i ett häfte. Och det är från det häftet som Elin hämtar mycket inspiration. Och farmor tillhör givetvis läsekretsen.
– Hon har i alla fall läst den första boken men hon tyckte att den var lite för läskig. Den här är inte lika läskig. Den är mer lättsmält och faktiskt rolig emellanåt.
Läser du själv mycket fantasy?

–  Jag läser framför allt inte så mycket Tolkieninspirerad fantasy längre. Däremot läser jag gärna Terry Pratchett, det vill säga samhällskritiker som skriver lite roligare. Jag letar ständigt efter gränsöverskridande litteratur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s