Kriminalhistoriens återupprepande

Det är verkligen inte ofta jag önskar livet ur folk, men efter att ha följt olika kriminalserier i många år (CSI och Criminal Minds för att ta två exempel) så börjar jag tröttna rejält på konceptet. Speciellt det att någon, som man oftast får vara med att rövas bort i början av programmet, alltid räddas i sista stund. Criminal Minds är värst när det gäller just detta och nu för tiden önskar jag allt oftare att ”sista-stunden-räddningen” aldrig blir av. Kan de inte komma för sent bara en endaste gång?

Jag läser inte deckare. Det kan ju tyckas konstigt då jag följer många kriminalserier, men ett avsnitt är över på en timme, medan plågan det tar att läsa en återupprepande deckare kan vara veckolång. Dessutom kan jag göra annat medan tv-serien står på. Jag kan spela spel med sonen, surfa lite slött på datorn eller fika. Jag undrar hur länge manusförfattarna kommer att upprepa samma eller liknade brott, storylines och oneliners. Undrar när publiken börjar trötta så som jag har gjort.

2 reaktioner till “Kriminalhistoriens återupprepande

  1. Jag tyckte Criminal Minds var jättebra första säsongerna, men sedan tröttnade jag på att VARJE avsnitt var likadant uppbyggt. Dessutom var de mer nyanserade i början, nu tycker jag allt blivit så svartvitt och mördaren är alltid Ond och Sinnessjuk och det beror på Gener.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s