3 reaktioner till “Fynda på bokrean

  1. Det här har inte med saken att göra, men jag hamnade i en tråd på ett föräldraskapforum där en mamma undrade hur hon kan stötta och uppmuntra sin nioåriga dotters skrivande. De skrivarkurser hon har hittat verkar riktade till äldre barn eller tonåringar (dottern har alltså själv uttryckt att hon önskar att det fanns skolor inriktade mot skrivande precis som det finns musikklasser, idrottsskolor osv).
    Dottern skriver gärna lite för långt för vad hon klarar med, snärjer in sig i intriger som är alldeles för omfattande och blir frustrerad när hon inte kommer till punkt. Hade det varit en vuxen hade jag sagt ”gör en synopsis” men en nioåring …?
    Har du några tips att förmedla?

    1. Tillbaka från Irland 🙂

      Kanske listor eller tidslinje funkat bättre än en synopsis för en nioåring. Jag gillar att göra listor och tidslinjer för min egen del för att får en överblick över mitt skrivande. Med listor menar jag t ex lista över personerna som är med, deras ålder och deras ”problem” eller lista över de olika kapitlen/delarna i berättelsen med en kort beskrivning vad de handlar om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s