Lovläsning och förlagsarbete

Från och med i morgon är jag officiellt på semester, även om någon dag kommer att ägnas åt skolarbete så har jag avsatt en stor del tid till att läsa manus. Just nu har jag sex manus som väntar på läsning och jag måste sätta igång med sträckläsning för att inte det ska ta för lång tid.

Att läsa manus är i mitt tycke mer spännande än att läsa färdiga böcker. Jag kan ju faktiskt framföra mina åsikter direkt till författaren och föra en diskussion om boken utan att det leder till återvändsgränden ”jo, men nu är boken ju redan tryckt”.

Det jag tycker är lite synd är att det blir väldigt lite tid kvar för mitt eget skrivande, vilket för mig till tanken att införa ett manusstopp snart. Jag vill inte heller ta mig vatten över huvudet och anta böcker för att sedan inte ha tid för dem eller författaren. Det är alltid svårt att säga nej, men det känns ändå schysstare än att anta böcker och sedan inte hinna med att korrläsa eller göra en snygg sättning av dem.

En reaktion till “Lovläsning och förlagsarbete

  1. Tycker att det är väldigt lockande om fler författare i framtiden gör en ”betaversion” av sina manus och faktiskt vågar visa det för främlingar. =) Som du säger, det är jättekul både att få och ge feedback på någonting innan det är färdigt, så att man har en chans att ändra på sina dumheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s