En dröm som blev ett mål

Sedan jag såg Anne på Grönkulla första gången, som borde ha varit någon gång på sent 80-tal, har jag drömt om att sy mig en helt egen sekelskiftesdräkt.

Det ska vara stilrent, inte med massa spets och sånt, bara en puffärmsskjorta, väst, kjol och kanske en snygg insydd jacka. Jag har sytt en hög med medeltidskläder sedan dess, samt min egen bröllopsklänning, men hela tiden har beundran för sekelskifteskläder (egentligen från 1870-tal och framåt, men ändå) legat i bakgrunden.

För några år sedan dök Murdoch Mysteries upp på tv och drömmen väcktes igen. Dr Ogden är fasligt snyggt klädd hela tiden (Murdoch själv går inte heller av för hackor).

Då jag fick nys på att några andra planerar att komma till Kontrast2012 i steampunkinspirerade kläder så fick jag helt plötsligt ett mål – jag ska sy mig en sekelskiftesdräkt. Redan har jag hittat en hög med mönster, nu gäller det bara att hitta tiden och tyger också. Jag menar – hur kan man inte tycka att detta är snyggt?

Nytt mål i sikte – nu ska det bli av!

5 reaktioner till “En dröm som blev ett mål

  1. Pingback: Undrentide

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s