Vilket kön har dina medtrafikanter?

Märkte i dag när jag var ute och körde en långsträcka att jag för det mesta benämner alla tokdårar och sniglar med ”han” (och förstås ”pucko”, som är mitt favorituttryck). Jag är inte speciellt aggressiv när jag kör bil, men jag kan bli irriterad på folk som ska pressa sig förbi på farliga ställen eller ligger och nosar i baken i flera km, eller på folk som kör på tok för långsamt, t ex att de kör 70 på en 90-sträcka, trots bra väder och klar sikt. Alla dessa människor får oftast heta ”han” i min mun, kan tänka mig att en och annan sitter och svär ”kärring” åt dem eller andra bilförare.

På vägen hem idag låg jag bakom en ”gubbe” som höll 70 hela nittiosträckan och sedan sörru, då dök det upp en fartkamera framför honom och då måste man sänka hastigheten till 50 för att inte kameran ska ta kort på en. Att det satt en stor och tydlig 90-skylt precis bredvid kameran, nej det spelar ingen roll, sörru.

När jag senare körde om snigeln, fick jag bekräftat att det minsann satt en liten gubbe bakom ratten. Det är faktiskt rätt kul att gissa könet på sniglar och fartdårar. Är det en gubbe med keps eller är det en närsynt kärring? Är det en ung tjej som blåser på eller en grabb? Jag vill bara säga, innan alla genusnubbar och genussnubbor svär åt mig, att könet i sig är inte viktigt, det är bara en kul lek och jag undrar lite lätt om det är mitt eget kön som styr att jag tycker att ”gubbar” kör dåligt, medan någon annans kön skulle styra att alla ”kärringar” kör dåligt – troligtvis. Spelar ingen roll – man kan leka ”gissa könet” ändå 😀

3 reaktioner till “Vilket kön har dina medtrafikanter?

  1. Gubben med keps är ett trafikfenomen! Han finns ÖVERALLT. Alltid i vägen. Alltid seg. Alltid en gubbe. Med keps! 😆

  2. Nu har jag i och för sig inte körkort, men när jag sitter bredvid min make i bilen är alla medtrafikanter ”han”. Så jag blir rätt snopen de gånger då det visar sig vara en kvinna …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s