Skymningssång Pressrelease

Originella noveller av debuterande Göteborgsförfattare

I novellsamlingen Skymningssång målar Patrik Centerwall upp scener ur en något skruvad vardag blandat med skrämmande framtidsvisioner. Novellerna tar läsaren med på många annorlunda äventyr. Vi får följa med på trolljakt i de värmländska skogarna och till nöjesfältet där allt kan göras för pengar.

Skymningssång och andra fantastiska historier utkommer 30 oktober på Undrentide förlag. Den innehåller sjutton noveller som kryssar genom fantastiken till gränslandet där det magiska inträffar. Majoriteten av novellerna är urban fantasy eller kanske magisk realism, men det är även några som tangerar skräck och science fiction.

– När jag först plockade upp manuset förstod jag att detta skulle bli en annorlunda resa, säger Elin holmerin, förläggare på Undrentide förlag. Patrik skriver om konstiga saker på ett väldigt naturligt sätt. Som läsare tror du att allt är normalt tills det kommer en mening eller en händelse som gör att du hajar till och funderar över hur det egentligen hänger ihop. Det är väldigt spännande läsning.

Titeln Skymningssång kommer från en av novellerna i samlingen. I centrum står en kvinna med en fantastisk sångröst. Denna kvinna dyker även upp i ett par andra berättelser i samlingen och när man har läst ut hela samlingen förstår man hur berättelserna hänger ihop.

– Det är som ett pussel och läsaren får lägga det själv, säger Elin Holmerin.

Flera av bokens noveller utspelar sig i Göteborg och läsarna kommer att känna igen sig, samtidigt som det är tillskruvat. Du får läsa om vad som smugglas till Hisingen när den varit isolerad från fastlandet i över tjugo år och vad som händer om du kliver på en övergiven spårvagn mitt i natten. I boken berättas även om en nära framtid där det är olagligt att skriva med papper och penna, en verklighet som få nog önskar, men som kanske inte är så långt bort.

Patrik kommer att signera böcker SF-bokhandeln i Göteborg den 8 november och bokprata på Frölunda kulturhus den 12 november.

  • Patrik Centerwall, född 1972, debuterar med novellantologin Skymningssång. Han är gift, har två barn och arbetar till vardags som informatör. Han har blivit publicerad i två nummer av Eskapix och i antologierna Maskinblod, Upplevt i Värmland, Skrämmande skogar och andra osunda platser samt Främmande besök.

För mer information, kontakta Elin Holmerin, förläggare på Undrentide Förlag,
0733-695870, info@undrentide.se, eller besök Undrentides hemsida: http://www.undrentide.se.

Patrik Centerwall: 0708-466185. E-post: centerwall@yahoo.se.
hemsida: http://skymningssang.wordpress.com/

Citat:

”Skönt underfundigt berättad, med galenskap som liksom puttrar under ytan. Allt skevar åt olika håll.” Författaren Niklas Krog om novellen Inbjudningskortet.

”En verkligt rolig och välskriven historia.” Förlagsredaktör Jörgen Pétersen om novellen Författardrömmar.

”Centerwall visar med sin text att han behärskar tekniken att skriva just enkelt men fascinerande.” Jenny Johansson, Gorgon magazine

En reaktion till “Skymningssång Pressrelease

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s