Att beskriva sin bok

En av de svåraste saker med skrivande är när jag själv måste beskriva min egen bok, alltså svaret på frågan: ”Vad handlar den om?”

Jag vill inte ge ut för mycket information, samtidigt som jag vill göra folk nyfikna på att läsa den. Helt ska den ju också då sammanfattas i en eller ett par meningar, annars blir det kanske rörigt. Det beror ju också på vem man pratar med och i vilken situation. Förra helgen satt jag på kattcon och sålde böcker och smycken. När en människa stannar till vid bordet och kastar en blick på böckerna vet jag inte om jag ska säga något eller låta dem plocka upp en för att själva läsa på framsidan.

Eftersom mina böcker inte ser ut som de typiska fantasyböckerna, och inte heller är det innehållsmässigt, väljer jag oftast att säga någon rad, typ ”de utspelar sig i början på 1900-talet. Det finns fantasyinslag. Handlar om familjen Svarthamn.”

Ibland nickar de intresserat, ibland ler de lite grann och en och annan tar upp en bok och läser baksidan. Det verkar som om De två odjuren intresserar en hel del. Det är jättekul! Försöker planera lanseringen så gott det går, men jag väger ännu lite mellan olika alternativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s