Bokskriverier

På min förra blogg höll jag på med en bokutmaning där jag skrev om olika böcker utifrån en lista. Jag tror inte att jag slutför projektet eftersom jag bytt blogg, men jag kan skriva om en bok ändå, utan att utgå från en lista.

En bok som har påverkat mig mycket är The Social Animal av Elliot Aronson. Den har kommit ut i massor med upplagor. Den jag har är röd, sedan kom en vit och nu verkar den blåa vara den senaste. Boken handlar om socialpsykologi och jag fick många aha-upplevelser medan jag läste. Den är också humoristiskt skriven, samt innehåller många rader som man behåller i huvudet som citat. Ett av dessa är: ”the problem with the human brain is that we think we know things that simply aren’t true.” Och sedan följer förstås en förklaring på detta. Tjocok bok som är värd att läsas om man är intresserad av mänskligt beteende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s