Mitt i allt mörker finns också ljuset

Det finns inget annat sätt att komma ur bitterheten eller mörker än att tvinga sig själv att bli glad – att tänka på bra saker, att sätta upp ett mål att se fram emot eller att säga till sin make: ”säg något bra om mig, annars jävlar!”

Så, nu är jag glad igen. Jag bläddrade lite i hjärnan och började tänka på alla berättelser som jag har där inne. Den jag blir gladast av att tänka på är berättelsen om den sorgsne mannen som träffar en kvinna som utmanar alla hans tidigare föreställningar om livet. Lite som den där filmen med Jack Nicholson. Det är ingen berättelse som jag kommer att skriva ner, men den är så där mysglad att tänka på. Hur hon nästan manipulerar honom till lycka och hur han får treva sig fram i deras förhållande för att inte stöta bort henne (inte för att hon skulle dra, hon ser bakom hans kalla yta). Trots försiktigheten klampar han dock i klaveret ett antal gånger och måste lära sig nytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s