Att leva sekundärt

Jag lever i många världar. Den primära är inte alltid den jag bäst trivs i, men jag är ju liksom fast här, med jobb och familj och hus och räkningar. Just nu vill jag helst av allt leva i Tamriel, eller Skyrim för att vara mer exakt. Omgivningen är så fantastiskt vacker och inspirerande. Min hjärna går på högvarv när det handlar om att använda liknande scenario i egna berättelser. Även om jag är ledig så känns vardagen ofta väldigt grå jämfört med drakstrider och muskulösa krigarmän eller krigarkvinnor.

Jag har spelat en hel del fantasyspel och det finns brister i alla, tyvärr är Skyrims största brist karaktärgalleriet. Det finns ett par som är lite mer spännande, men till skillnad för t ex Dragon Age så har konstruktörerna inte brytt sig om att ge dem djup. De säger samma sak hela tiden och berättar inte något om sig själva. De har inte heller direkt några egna quests, så de hänger bara med som en irriterande side-kick. Det ger ju dock eld till min egen fantasi och jag har redan fantiserat ihop ett par fan-fiction berättelser. Jag har dock inte skrivit ner dem än, kanske jag gör det någon gång eller så får de bara leva i mitt huvud.

När jag skriver på eget material känns det också som om jag lever i två världar. Den vanliga och den påhittade. Ibland kommer jag på mig själv att prata med mig själv (eller med en tänkt rollfigur) och ser mig generat omkring för att se om någon har märkt mitt tillfälliga bortfall från den verkliga världen. När jag är mitt uppe i skrivande lämnar jag denna verklighet betydligt oftare, lite för ofta för mitt eget bästa egentligen och vardagslivet får lida för det. Tvätthögarna blir högre, disken möglar och mat blir ofta i form av snabb ”ihopsvängning”. Hm, tur att jag inte lever så jämt.

3 reaktioner till “Att leva sekundärt

  1. Fniss, jag pratar också för mig själv, jäkligt pinsamt om nån hör en;). Vill bara säga att jag verkligen gillar din blogg, du skriver om mycket som jag själv tänker på. BTW så bodde jag i Katrineholm i 10 år och dottern växte upp där. Trivs du där? Själv tyckte jag att Expressen hade en poäng när de utnämnde den till Sveriges tråkigaste stad för några år sen;).
    Gott nytt!

    1. Jo, Expressen har helt rätt om K-holm – det var därför jag flyttade hit. Levde rövarliv i Sthlm i många år, och när kompisarna började falla ifrån en efter en, kände jag att det fick vara nog. Jag träffade nuvarande min man i samma veva och tänkte what the hell? Så flyttade jag hit. 🙂

      Tack för läsning och gott nytt på dig också 🙂

  2. Jag önskar att jag kunde glömma vardagen lite mer. Jag är alldeles för samvetsgrann när det gäller hushållsarbete. Om jag ska lämna disken eller strunta i tvätthögen för att sätta mig och skriva (eller läsa, eller spela spel – fick Skyrim i julklapp men har inte hunnit så mycket mer än skapa en karaktär) måste jag säga till mig själv på skarpen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s