Gudarna har talat

Eller ”varför man inte ska jobba på en lördag”.

Åkte upp till jobbet en sväng för att verkligen sätta mig i lugn och ro med de elevtexter som jag skulle gå igenom över lovet. Kom dit. Satte mig.

Efter någon timme hade jag gått igenom åtta stycken. Blåsan trycker och jag tänker att jag kan passa på att ta en kopp te när jag ändå är nere i personalrummet, efter toabesöket. Jag kliver ut från arbetsrummet och smäller igen dörren, går tre-fyra steg innan … f*n. Känner i fickan. Väska, mobil, plånbok och nycklar är kvar inne i rummet. Ingen är på jobbet utom jag. Ingen extranyckel finns inom räckhåll, allt är bakom låsta dörrar.

Så, jag står där i korridoren och det enda jag har i fickan är bilnyckeln. Gudarna har talat. Åk hem. Jobba inte. Och vem är jag att trotsa gudarna?

2 reaktioner till “Gudarna har talat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s