Förmågan att skapa världar

Jag fascineras ofta över hur duktiga många fantasy-författare är på miljöbeskrivningar och världsbyggande. En del bygger för mycket och info-dumpar i all oändlighet, men andra hittar den perfekta balansen. När jag läser mig igenom Anna Blixts Rämnfödd, som kommer ut nu under våren, njuter jag av att färdas till platser som är så lika och ändå så olika vår egen värld. Landskapet påminner ju om det jordliga, med årstider, berg och skogar, men där finns också den förgiftade dalen och den vita staden. Jag kan tydligt se platserna framför mig när jag läser.

Även jag själv har fått beröm för mina miljöbeskrivningar, särskilt i boken Sår. ”Historien är färgsatt med helt ljuvliga miljöbeskrivningar. Faktiskt är miljöbeskrivningarna så bra att jag stundtals glömmer handlingen. För mig är det helt klart miljöbeskrivningarna som tar boken till höga höjder. Skulle jag betygsätta enbart dem, så skulle boken få tio kakor direkt!” Skriver Lisa Rodebrand på Bookiecookiez.

Jag ser verkligen fram emot Anna Blixts tredje bok, som just nu går under namnet ”Den gyllene vinden”, där vi får besöka det gyllene landet. Wow, säger jag bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s