Nostalgitrip

Tog mig för att städa ur en bokhylla idag och det innebar bland annat att rensa bland våra dataspel. Vilken trip! Där hittade jag ju Baldurs´s Gate 1 och 2. Där fanns alla Elderscrollsspelen med expansioner och där hittade jag Neverwinter nights – Shadows of Undrentide.

När man läser den där sista titeln kan man lätt få för sig att mitt företag och min blogg är döpt efter ett dataspel, men så är det inte. Den är döpt efter det fornengelska ordet för ”mitt på dagen” som är just Undrentide, och en gammal folksång med samma namn, som handlar om en drottning som går ut i en lund vid lunchtid, somnar under ett ”impe tree” och när hon vaknar har hon blivit så tokgalen att inte ens 60 riddare och tjänare kan hålla fast henne.

Så här går den:

Och himlars vad sugen jag blev på att spela om ett par gamla spel. Jag installerade Slaget om Midgård bara för att och körde några banor. Det är riktigt häftigt att köra om gamla spel, jag blir ofta förvånad att grafiken är så pass bra som den är. Det känns ju som en evighet sedan spelet kom ut. Nåja, nu medan vi väntar på att vår box ska lagas så ska jag faktiskt passa på att spela lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s