Å nej, inte 3D

Jag läste Fredrik Strages artikel i DN och kan inte göra mer än att hålla med helhjärtat. Jag har glasögon och ser inte mycket av bioduken utan dem. Upplevelsen av en 3D-film blir bara mos, mer mos än för alla andra. Hittills har jag inte sett någon 3D-film där jag har blivit härförd, långt ifrån. Det är obekvämt med två par glasögon (det är obekvämt med ett par dåligt-passande glasögon), bilden blir suddig. Jag blir yr och illamående.

Om jag hittar filmen i 2D så går jag hellre på den. Något jag har lagt märke till då är att det ofta är slutsålt på 2D-visningarna men inte på 3D. Hm, kanske borde filmbolagen fatta piken? Fler 2D-visningar till folket!

3 reaktioner till “Å nej, inte 3D

  1. Kunde inte hålla med mer. Och jag har ändå inte glasögon…
    Det är ju skitjobbigt att fokusera på 3-4 olika djup samtidigt, jag blir illamående och får huvudvärk. Plus att 3D-effekterna emellanåt lämnar en del att önska, bilar tenderar t.ex. att se ut som kartongkulisser. 3D suger. Tyvärr brukar det ibland vara svårt att hitta 2D-visningar…

  2. Ja, en till som håller med. Jag tyckte mest det var jobbigt med två par glasögon (och tyckte dessutom att det som var animerat såg ännu mer fejkat ut), men min man fick hemsk huvudvärk och kunde inte ens se klart den enda 3D-film vi vart å tittat på. Nej, blir inga fler såna!

  3. Jag blir alltid illamående och får huvudvärk av att titta på 3D. Jag har brytningsfel och bär linser så jag slipper ha båda glasögonen, men jag klarar inte av det där med 3D ändå. Klarar det de första fem minuterna sedan är det så jag överväger att titta på filmen utan glasögonen alls, får mer ut utav det. Samma sak som att jag inte klarar av de där skakkamerafilmerna. Trodde jag skulle kräkas i början på hunger games och var tvungen att blunda de första femton minuterna av filmen. Den där dansken som kom på det där ska bara ha spö, långt värre än 3D där har man ju i alla fall ett val. Kanske borde kunna införa valet mellan stadig på handfilm och skakig på handfilm så får vi se hur många skakiga filmer de får sålda, för det är jag inte heller ensam om har jag förstått.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s