Att läsa oklart

Varför är det så kul att läsa ofärdiga böcker? Ja, den främsta anledningen är att jag får vara med i skaparprocessen och komma med förslag på ändringar och jag får ha hur mycket åsikter jag vill. Det är inte säkert att författaren i slutändan väljer att följa mina förslag, men det är i alla fall kul att få chansen att påverka.

Färdiga böcker är ju just färdiga och det händer ju rätt ofta att man önskade att historien tog en annan vändning, att huvudpersonen skulle ha gjort si eller så, att slutet skulle ha piffats upp eller något annat som dyker upp i huvudet. Där är det kört. Berättelsen är färdig och kommer inte att ändras någonting, hur mycket jag än tycker.

Nu säger jag inte att mina åsikter alltid är rätt, jag är ju bara en människa bland många och alla har olika smak. Tur är väl det, annars skulle bokbranschen vara ännu mer likriktad och mainstream.

Jag håller just nu på att läsa ett manus av Eva Holmquist som har skrivit Kedjor känns bara när du rör dig. Det är spännande på flera plan. Jag har inte läst Kedjor… men det kommer jag att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s